Άργιλος 

Ένα φυσικό προϊόν που βοηθά πολύ στην περιποίηση του δέρματος είναι ο άργιλος. Και ενώ περισσότερο γνωστός είναι ο πράσινος άργιλος για τις καθαριστικές του ιδιότητες και για την χρήση του στην ακμή ή την κυτταρίτιδα ή την λιπαρότητα έχω εδώ να σας πω ότι υπάρχουν και αλλά είδη αργίλου με εξίσου σημαντικά οφέλη για το δέρμα !  

Η λευκή άργιλος γνωστή και ως καολίνη είναι η πιο απαλή και ιδανική για ευαίσθητα δέρματα ή δέρματα με ερεθισμούς και κοκκινίλες, είναι χαλαρωτική και χρησιμοποιήται σε ώριμα δέρματα. 

Η κίτρινη άργιλος βοηθά στον καθαρισμό του δέρματος είναι επουλωτική κάνει αποτοξίνωση και την χρησιμοποιούμε σε ξηρά δέρματα ή δέρματα με δερματικές παθήσεις. 

Η κόκκινη άργιλος βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων δίνει λάμψη επουλώνει σημάδια και ουλές. Είναι  ιδανική για κάτω από τα μάτια σε μαύρους κύκλους και σακούλες. Σαν βοήθεια σε  θεραπεία για σύσφιξη στην κοιλιά και στο μπούστο και είναι θαυματουργή σε περιπτώσεις ευρυαγγείας.

Σε επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά για την Πράσινη και την Ροζ  άργιλο που χρησιμοποιούμε πιο συχνά ! Ας δώσουμε όμως λίγο χώρο στην περιποίηση μας για να δοκιμάσουμε και τους υπόλοιπους άργιλους και σίγουρα θα εκπλαγούμε με τα αποτελέσματα ! 

ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *